V sklopu projekta Mamo čez uporabna znanja bi radi pomagali študentom, tako brucem, kot tudi starejšim študentom, z uporabnimi nasveti s področja (študentskega) življenja. V naslednjih tednih bomo objavljali predloge, ki se nam zdijo uporabni. Stay tuned!

Goveja župca

ČAS PRIPRAVE: cca. 3 ure

ZAHTEVNOST: 6/10

PRIMERNO ZA ŠTUDENTSKI DOM: da

Za vas smo v sklopu Mamo čez uporabna znanja pripravili video recept za pripravo goveje juhe, za katero menimo, da je nepogrešljiva v vsaki slovenski kuhinji, zato bi jo moral znati narediti vsak pravi Slovenec.

Oglej si naš recept in preseneti svojo mamo s tem, da naslednjo nedeljo pripraviš nedeljsko kosilo kar ti!

POTREBUJETE:

za ribano kašo:

  • 180 g moke
  • 1 jajce

za govejo jušno osnovo:

  • okoli 1 kg kos govejega mesa (stegno, bočnik, pleče, …)
  • čebula
  • paradižnik
  • por
  • brokoli (ali cvetača)
  • začimbe: peteršilj, lovor, zrna popra, luštrek, sol, rožmarin, muškatni orešček

V jušno osnovo lahko dodaš tudi gomolj zelene, kolerabo, peteršiljevo korenino, ali pa v trgovini kupiš že predpakirano zelenjavo za govejo juho. (npr. tole: jušna zelenjava Mercator)

Za postopek pa si oglejte video, ki sta ga za nas pripravili Nika Horvat in Valentina Cehner:

Dober tek!

video recept in montaža: Nika Horvat in Valentina Cehner, 22. 11. 2020