V sklopu projekta Mamo čez uporabna znanja bi radi pomagali študentom, tako brucem, kot tudi starejšim študentom, z uporabnimi nasveti s področja (študentskega) življenja. V naslednjih tednih bomo objavljali predloge, ki se nam zdijo uporabni. Stay tuned!
Goveja župca
ČAS PRIPRAVE: cca. 3 ure
ZAHTEVNOST: 6/10
PRIMERNO ZA ŠTUDENTSKI DOM: da
Za vas smo v sklopu Mamo čez uporabna znanja pripravili video recept za pripravo goveje juhe, za katero menimo, da je nepogrešljiva v vsaki slovenski kuhinji, zato bi jo moral znati narediti vsak pravi Slovenec.
Oglej si naš recept in preseneti svojo mamo s tem, da naslednjo nedeljo pripraviš nedeljsko kosilo kar ti!
POTREBUJETE:
za ribano kašo:
- 180 g moke
- 1 jajce
za govejo jušno osnovo:
- okoli 1 kg kos govejega mesa (stegno, bočnik, pleče, …)
- čebula
- paradižnik
- por
- brokoli (ali cvetača)
- začimbe: peteršilj, lovor, zrna popra, luštrek, sol, rožmarin, muškatni orešček
V jušno osnovo lahko dodaš tudi gomolj zelene, kolerabo, peteršiljevo korenino, ali pa v trgovini kupiš že predpakirano zelenjavo za govejo juho. (npr. tole: jušna zelenjava Mercator)
Za postopek pa si oglejte video, ki sta ga za nas pripravili Nika Horvat in Valentina Cehner:
Dober tek!
video recept in montaža: Nika Horvat in Valentina Cehner, 22. 11. 2020