Lačen študent sem, pa ne vem kam it jest brez doplačila

V sklopu projekta Mamo čez uporabna znanja bi radi pomagali študentom, tako brucem, kot tudi starejšim študentom, z uporabnimi nasveti s področja (študentskega) življenja. V naslednjih tednih bomo objavljali predloge, ki se nam zdijo uporabni. Stay tuned!

Restavracije brez doplačila

AULA Cofe
Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

AULA Cofe je lokal, ki je že dobro poznan študentom Pedagoške in Ekonomske fakultete ter študentom Fakultete za družbene vede, saj se nahaja v njihovi neposredni bližini. Na bone imajo kar pestro ponudbo, saj nudijo tortilje, tople sendviče, solatne krožnike, pice, burek, sendviče in tople sendviče. Ni da ni!

K16
Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana

Lokal, ki je dobro poznan študentov Filozofske fakultete, saj se nahaja v njihovi stavbi. V ponudbi imajo solatne krožnike, testenine, pite in pester izbor paninijev. Prva pomoč, da nisi lačen med predavanji.

LIPCA-INDEKS
Borštnikov trg 3a, 1000 Ljubljana

V neposredni bližini Foersterjevega parka za Filozofsko fakulteto. Nudijo pica žepke, hamburgerje, navadne in tople sendviče, pohane perutničke, hot doge, …

Holyfood
Igriška ulica 5, 1000 Ljubljana

Le nekaj metrov oddaljena od Foersterjevega parka in levo omenjene Lipce. Nudijo ooogromno vrst pice, sendviče in burek.

Opomba: vsa ponudba je vegetarijanska, zato vsi brezmesojedci- GO FOR IT.

Pizzeria Šestinka
Miklošičeva cesta 22, 1000 Ljubljana

Kot že ime pove, imajo na voljo več vrst pice, poleg tega pa imajo v ponudbi še nekaj drugih jedi (pohano, golaž, …). Nahaja pa se v čistem centru Ljubljane, če boš slučajno začutil lakoto pri sprehajanju čez tromostovje ali Prešernov trg.

V parku
Rimska cesta 13, 1000 Ljubljana

Še en lokal, ki se nahaja v bližini Filozofske fakultete, Fakultete za strojništvo ter Fakultete za farmacijo. Ponudba je zelo pestra, na voljo imajo pice, tortilje, tople in navadne sendviče, zrezke, testenine. V dopoldanskem času pa imajo tudi akcijo topli sendvič+kava po izbiri.

Znanstvena kavarna mafija
Jadranska ulica 21, 1000 Ljubljana

Da se ne bomo gibali samo po centru; tale kavarna se nahaja na Viču, natančneje poleg Fakultete za matematiko in fiziko. Tudi tukaj imajo zelo pestro ponudbo hrane, ki očitno mora biti dobra, ker v tistih koncih možgani najbolj “laufajo”.

Žito
Trg OF 7, 1000 Ljubljana
Slovenska cesta 58, 1000 Ljubljana
Vodnikov trg 5, 1000 Ljubljana

Žito se v Ljubljani nahaja na kar 3 lokacijah. V ponudbi imajo vse, kar nudijo v svoji ponudbi, razen hlebcev kruha. Naš notranji vir pa pravi, da je sendvič puranji pohanček noro dober!

Jošt Kodrič, predsednik ŠŠK

Naš predsednik ŠŠK in študent geografije na Filozofski fakulteti gre med predavanji najraje jesti v Indeks. Pravi, da najraje je burger, ker ga dobiš zelo hitro, hkrati pa je tudi zelo poceni (glede na temo objave, se s tem strinjamo).

Jošt Kodrič, predsednik ŠŠK
Igor Krstulović, aktivist ŠŠK

Igor najraje brez doplačila je v Pizzerii Šestinka. Najraje naroči morsko pico, ker ga spominja na domači Split.

Igor Krstulović, aktivist ŠŠK

Če imaš še kakšen predlog za dobro restavracijo, vprašanje, idejo za naslednjo temo, ail uporabno znanje, nam piši

Špela Zlodej, 5. 11. 2020