Lačen študent sem, pa ne vem kam it poceni jest

V sklopu projekta Mamo čez uporabna znanja bi radi pomagali študentom, tako brucem, kot tudi starejšim študentom, z uporabnimi nasveti s področja (študentskega) življenja. 

Restavracije z minimalnim doplačilom (do 3€)

V tej objavi bomo predstavili nekaj restavracij, kjer poleg bona doplačaš določen znesek, a za to ceno dobiš večji in hranljiv obrok. V to kategorijo spadajo študentske menze in določene restavracije.

SUBWAY
Slovenska cesta 1, 1000 Ljubljana
Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana

SUBWAY je svetovno znana veriga restavracij s hitro hrano, kjer si lahko sam sestaviš obrok. Sestaviš si lahko sendvič, tortiljo ali solatni krožnik. Izbira je povsem tvoja, sam si izbereš vrsto štručke, nadev (mesni ali vegi), dodatke, kot so sveža in vložena zelenjava ter sir in omake. Nahaja se na dveh lokacijah; v bližini Filozofske fakultete in pri nakupovalnem centru BTC.

doplačilo: 2,00€

McDonald’s
Celovška cesta 170, 1000 Ljubljana
Trg osvobodilne fronte 6, 1000 Ljubljana
Čopova 14, 1000 Ljubljana
Šmartinska 152, 1000 Ljubljana
Premrlova ulica 12, 1000 Ljubljana
Šmartinska 154, 1000 Ljubljana

Menim, da McDonald’s res ne potrebuje posebnega opisa. Na voljo je na 6 različnih lokacijah po Ljubljani, na voljo pa imaš bolj kot ne vse menije v stalni ponudbi.

doplačilo: 2,01€

Restavracija 123 FRI in FKKT
Večna pot 113, 1000 Ljubljana

Restavracija, ki se nahaja na vrhu stavbe X in je namenjena predvsem študentom, ki obiskujejo FRI in FKKT. Ponujajo ogromno različnih menijev in je v časih, ko obiskujemo fakulteto v živo in ne preko spleta, nepogrešljiva za lačne študente.

doplačilo: 2,20€

PE Marjetica
Tobačna ulica 5, 1000 Ljubljana

Marjetica je zelo popularna lokacija za različne študente, saj ponujajo dobro hrano, ki jo je količinsko kar veliko, naješ pa se za nizko ceno. Nahaja se na Tobačni ulici, ki je vsem dobro poznana po nočnem klubu Cirkus.

doplačilo: 2,21€

Restavracija sarajevskih jedi Valter
Šmartinska cesta 3, 1000 Ljubljana
Njegoševa cesta 10, 1000 Ljubljana

Za vse, ki imate resno domotožje za velenjsko Mladostjo, Soncem, Kirom ali Mijom. Resno, tukaj si boste potešili vse lušte.

doplačilo: 2,24€

Kavarna NUK
Turjaška 1, 1000 Ljubljana

Lokal, ki se nahaja v kleti Narodne univerzitete knjižnice. Ponudba je pestra, izbira pa je očitna za vse tiste, ki postanete lačni med učenjem v Veliki čitalnici in bi pojedli topel in zdrav obrok. V ponudbi so pizze, testenine, tortilje, solatni krožniki, …

doplačilo: 2,74€

Roza slon
Trg OF 14, 1000 Ljubljana
Dunajska 115, 1000 Ljubljana

Ponudniki tajske hrane na bone, ki imajo naaaajbolši pad thai v Ljubljani. Prva pomoč po prekrokani noči. Vsi ljubitelji pekoče hrane pa ne boste ostali ravnodušni. Na voljo imajo pa tudi brezglutenske opcije za vse z raznimi težavami.

doplačilo: 2,84€

Menza FE
Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

Študentska menza, kjer imajo res dobro hrano, kot nam je iz prve roke povedal študent te fakultete. V ponudbi imajo ponavadi več različnih menijev, k meniju pa pripadata tudi juha in solata.

doplačilo: 2,91€ 

Pravna fakulteta
Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana

Moja daleč najljubša menza, ki sem jo v nekoronskih časih obiskala kar nekajkrat tedensko. Kljub temu, da je študentska menza, imajo pestro ponudbo in zelo raznoliko hrano, ki nikoli ne razočara. Jedilnica je vedno polna študentov prava in medicine, saj slednji svoje študentske menze nimajo.

doplačilo: 2,91€

Restavracija Interspar
Šmartinska cesta 152g, 1000 Ljubljana
Jamova cesta 105, 1000 Ljubljana

Za vse, ki živite v bližini Interspara Vič ali Cityparka je restavracija Interspar popolna izbira za vsakodnevno kosilo, saj imajo na voljo veliko različnih menijev, dobiš pa tudi solato in juho.

doplačilo: 2,93€

Vid Stropnik, član UO ŠŠK

Sam najraje obiščem restavracijo Interspar, Roza slona in menzo FE. Največkrat sem obiskal prav slednjo, saj sem končal dodiplomski program na Fakulteti za elektrotehniko.

Vid Stropnik, član UO ŠŠK

Če imaš še kakšen predlog za dobro restavracijo, vprašanje, idejo za naslednjo temo, ail uporabno znanje, nam piši

Špela Zlodej, 13. 11. 2020