Mamo čez uporabna znanja: webinarji

Da lahko šaleški študentje rečemo da MAMO ČEZ, se vedno izobražujemo o novih tematikah. Tokrat smo pripravili sklop webinarjev (spletnih predavanj), ki so vsekakor aktualni in uporabni za vsakega študenta – tudi tiste, ki so že malo bolj vešči o samostojem življenju. Izpolni obrazec in obkljukaj vsa predavanja, ki se jih boš udeležil.

V sklopu projekta Mamo čez uporabna znanja bi radi pomagali študentom, tako brucem, kot tudi starejšim študentom, z uporabnimi nasveti s področja (študentskega) življenja. 

Udeležba na webinarjih je za člane BREZPLAČNA! Samo prijavi se na tukaj: PRIJAVA WEBINAR

Preberi, kako se včlaniš v Šaleški študentski klub preko spleta tukaj: včlanitev

Pred prijavo pa si preberi opise posameznih webinarjev in v prijavi poklikaj izbrane.

Življenjepis (CV) – Vaš obraz 21. stoletja

KDAJ? četrtek, 26.11.2020 ob 17.00 uri

Vsebina: Poznate  osnovne zakonitosti, ki jih delodajalci upoštevajo ob razločevanju med življenjepisi? Naučili se bomo primernega oblikovanja stavkov, da ne bodo zveneli preskromno ali pretirano in na kakšen način svoje dosežke predstaviti tako, da bodo izstopali. Pregledali bomo, katere lastnosti so med delodajalci zaželene za posamezne tipe delovnih mest ter kako na življenjepisu te lastnosti predstaviti z dosežki.

Izboljšajmo svoje finance

KDAJ? četrtek, 3.12.2020 ob 17.00 uri

Vsebina: Na tečaju bomo govorili o pametnem ravnanju z denarjem, o načinih varčevanja in na kakšen način svoj denar oplemenititi – zanima nas, kako iz malo narediti več in na kakšen način lahko s pametnim ravnanjem z denarjem tudi prihranimo.

Osnove poslovnega bontona

KDAJ? Četrtek, 10.12.2020 ob 17.00 uri

Vsebina: Udeleženci bodo na tečaju spoznali bonton na splošno in bonton na delovnem mestu. Izvedeli bodo koristne informacije o poslovnem komuniciranju, o urejenosti delovnega mesta, o poslovnih srečanjih, o odnosu s strankami, o potovanjih in o poslovnih darilih. Govorili bomo o vseh fazah, ki so v poslovnem svetu vezane na poslovni bonton.

Izolacija: velik izziv, še večja priložnost

KDAJ? Četrtek, 17.12.2020 ob 17.00

Vsebina: Na predavanju bomo govorili o tem, kako zbrano, mirno in koristno preživeti čas v izolaciji, kako doseči premagovanje stresa, strahu in tesnobe v specifičnih okoliščinah,  kako iz krize narediti odskočno desko za naprej, načini samozavedanja, iznajdljivosti in moči volje ter sodelovanja, praktični primeri in rešitve.

Samozavestna komunikacija in krepitev samozavesti

KDAJ? Četrtek, 7.1.2021 ob 17.00

Vsebina: Praktično naravnana vsebina vam bo ponudila številne načine in tehnike, s katerimi lahko poskrbite za krepitev samozavesti. Izvedeli boste, kako za dvig samozavesti pravilno uporabljati afirmacije, vizualizacijo in NLP tehnike ter katere so tiste navade, ki jih velja opustiti, če želimo živeti bolj samozavestno življenje. Na samozavest vplivajo tudi podzavestna prepričanja, ki smo jih razvili že kot otroci. Katera so in kako jih odpraviti, pa prav tako izveste na spletnem tečaju.

Nadaljevalni Excel

KDAJ? Četrtek, 14.1.2021 ob 17.00

Vsebina: Pogledali si bomo različne funkcije: besedilne, datumske, logične, statistične, iskalne.

Naučili se bomo pogojnega oblikovanja ter povezovanja med celicami, delovnimi listi, delovnimi zvezki, tiskanje in urejanje dokumenta pred tiskom, relativno in absolutno sklicevanje, razvrščali ter filtrirali bomo podatke, dotaknili se bomo tudi samih osnov vrtilnih tabel – vrtilni grafikoni.

Izpitno obdobje – Kako se pa vi učite?

KDAJ? Četrtek, 21.1.2021 ob 17.00

Vsebina: Pogledali si bomo kaj je učenje, učne strategije, ureditev delovnega oz. učnega okolja, učne strategije, tehnike sproščanja in podobno, omenili pa bomo tudi motivacijo kot element uspeha.

Z duševnim zdravjem do odličnih učnih uspehov

KDAJ? Četrtek, 28.1.2021 ob 17.00

Vsebina:  Spoznali bomo, katere so glavne komponente odličnega duševnega zdravja in kako to stanje doseči. Na predavanju bomo govorili o potrebah in zadovoljitvi le-teh, o družinskih odnosih in vplivu na duševno zdravje ter kako odlično duševno zdravje vpliva na doseganje ciljev in uspeh pri učenju.

#mamočez #mamočezuporabnaznanja