O ŠALEŠKEM ŠTUDENTSKEM KLUBU

Vizija, poslanstvo & članstvo

Šaleški študentski klub nudi dijakom in študentom – ne le iz Velenje, temveč vsem, ki spadajo pod upravno enoto Velenje – možnost izobraževanja, zabave, rekreacije, kulturne in umetniške dogodke, socialne projekte, s katerimi priskoči na pomoč socialno ogroženim dijakom in študentom ter njihovim družinam… Tako je že vse od leta 1957, ko so šoštanjski in velenjski študentje odšli v prestolnico, kjer so študirali, in od svojih kolegov od drugod dobili idejo o študentskem organiziranju. Močna energija in zagnanost študentov sta pripeljali do ustanovitve.

Danes je sedež kluba v Velenju, a si vodstvo prizadeva za povezovanje vseh študentov v Šaleški dolini in tudi iz sosednjih mest. Šaleški študentski klub spada med večje klube v Sloveniji in je član Zveze Škis. Šteje več kot 1000 članov. Vse več tradicionalnih in dobro obiskanih dogodkov dokazuje dobro delovanje kluba.

Med večje dogodke zagotovo sodijo tradicionalni festival Dnevi mladih in kulture, ki je eden največjih in najstarejših festivalov v Sloveniji, Akademski ples, Knap žur v Mariboru, Ej lejga žur v Ljubljani, tradicionalni ŠŠK-jev izlet v neznano, smučanje v Nassfeldu … V sklopu Šaleškega študentskega kluba deluje tudi Dijaška sekcija, s katero želijo člani ŠŠK-ja svoj dejavnost približati še srednješolcem.

Za včlanitev, morate izpolniti pristopno izjavo in jo skupaj s potrdilom o vpisu prinesti na naše uradne ure.