Prevoz

Cenejše vozovnice

Ministrstvo za infrastrukturo je v mesecu septembru uvedlo subvencionirano vozovnico IJPP in s tem dijakom, študentom in udeležencem izobraževanja odraslih omogočilo dostopnejši in časovno ugodnejši javni prevoz na relaciji med domom in šolo.

Dijaki in študentje, ki so največja skupina uporabnikov javnega prevoza imajo z uvedbo integrirane vozovnice možnost, da na relaciji za katero imajo enotno vozovnico, uporabijo različne vrste prevoza (vlak, medkrajevni linijski avtobusni prevoz in mestni prevoz v Ljubljani in Mariboru) in uporabijo vozovnico pri vseh prevoznikih, ki vozijo na tej relaciji. Tako lahko izberejo prevoz, ki jim v določenem trenutku najbolj ustreza. Z enotno elektronsko vozovnico in možnostjo izbire načina prevoza in prevoznika, se tako izboljšuje ponudba in je uporaba javnega prevoza enostavnejša.

V sodelovanju s ŠAMU TURS ŠŠK svojim članom omogoča še cenejšo subvencionirano vozovnico – iz Velenja do študijskih središč v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Cena za mesečno vozovnico v poljubno študijsko središče pri ponudniku ŠAMU TURS znaša 20€, člani Šaleškega študentskega kluba pa so pri nakupu letne vozovnice deležni posebnih ugodnosti:

REDNA CENAŠŠK CENA
9-mesečna vozovnica (do konca junija)135 €120 €
10-mesečna vozovnica (do 30. septembra)150 €135 €
Doplačilo za ljubljansko URBANO90 € / 100 €80 € (skupno 200€/215€)

Si torej odločen študijsko leto potovati z ostalimi člani študentskega kluba?

Potrjeno vlogo za subvencioniran prevoz prinesi na uradne ure Šaleškega študentskega kluba, jo ustrezno jo izpolni in želeni znesek nakaži na spodaj navedeni TRR. Integrirano kartico prejmeš pri prvem vstopu na avtobus ŠAMU TURS (ali po dogovoru na spodnjo telefonsko številko tudi preko pošte). Tako enostavno je!

Nimaš potrjene vloge za subvencioniran študentski prevoz?

Potrjeno vlogo si ob vpisu prejel/a od svoje fakultete. Če temu ni bilo tako, ali pa si jo izgubil/a, lahko novo vlogo najdeš na tej povezavi. Ker ta vloga ne bo opremljena z žigom tvoje fakultete, moraš obvezno priložiti še originalni izvod potrdila o vpisu za aktualno študijsko leto.

Se lahko izognem vrsti?

Cel proces lahko opraviš tudi od doma, brez čakanja v vrsti! Vlogo za subvencioniran prevoz enostavno pošlji na spodnji naslov ŠAMU TURS-a in pri prvem vstopu prevzemi svojo integrirano vozovnico!

Po dogovoru na spodnjih telefonskih številkah lahko vstopnico namesto ob prvem vstopu na avtobus v Velenju prevzameš tudi preko pošte ali v Mozirju (naslov spodaj).

Kako pravilno izpolnim vozovnico za subvencioniran prevoz?

Po vnosu osebnih podatkov v tabelo o podatkih o relaciji prevoza vnesi Naziv prevoznika “ŠAMU TURS“, vrsta prevoza “A” in za relacijo zapiši Velenje in izbrano študijsko središče. Vstopnica NI enosmerna.

Če želiš z 80 € doplačati še 9-mesečno vstopnico za LPP v drugo vrstico tabele vnesi Naziv prevoznika “LPP MESTNI PROMET“, vrsta prevoza “M” in za relacijo zapiši Ljubljana – Ljubljana.

S kakršnimi koli vprašanji se lahko obrnete na spodnje telefonske številke:

041 666 213 Josip Šamu
051 450 555 Mihaly
051 450 550 Ana-Marija

Podatki prevoznika ŠAMU TURS (poklikaj)

Naslov za pošiljanje potrjene vloge o subvencioniranju

Josip Šamu s.p.

Nove loke 5

3330 Mozirje

TRR za nakazilo želenega zneska

TRR: 0311 7100 0280 242 SKB