Šaleški študentski Božički

Spet je tu veseli december – tokrat smo se Šaleški študenti odločili vanj mahniti z dobrodelno noto. Sodelujemo pri akciji Božiček za en dan, naša pisarna pa se levi v zbirno mesto za darila!

Spet je tu veseli december – tokrat smo se Šaleški študenti odločili vanj mahniti z dobrodelno noto. V sodelovanju s Knjižnico Velenje bomo našo pisarno v prvih decembrskih dneh posodili akciji Božiček za en dan in jo ponudili kot zbirno mesto za darila.

Seveda se bomo tudi sami akcije udeležili! Člani upravnega odbora ŠŠK že pridno sestavljamo shoeboxe za izbrance, par pa jih bo obdarila kar organizacija sama!

KAJ JE BOŽIČEK ZA EN DAN?

Iniciativa, ki navdih vleče iz podobnega Santa Shoebox Project-a, iz leta v leto od 2012 naprej dobiva na prepoznavnosti. Ideja je preprosta: Obdariti socialno šibkejše otroke iz Slovenije in BIH. Če izvzamemo vso potrošniško gonjo, ki preži na nas iz vseh koncev in krajev zna biti praznični čas prav poseben, pravljičen. Seveda to še toliko bolj velja za tiste najmlajše.

Po registraciji na spletni strani si posameznik izbere otroka, ki ga želi obdariti. Svojo škatlo za čevlje (v duhu recikliranja in kreativnosti (zaželena je namreč bujna dekoracija škatel, ki večletnim sledilcem projekta predstavlja posebno zadovoljstvo)) nato napolni z darili za izbrančka ter škatlo prinese na zbirno mesto (to smo mi!)

Za vse ostalo poskrbijo jelenčki iniciative BZ1D, ki darila nato dostavijo otrokom.

  • KAM PRINESEM DARILO?

    Pisarna ŠŠK v klubu eMCe plac

  • KDAJ?

    Med uradnimi urami, od četrtka do nedelje med 17.00 in 19.00

  • NAJKASNEJE DO KDAJ?

    Do 6. 12.!

Vid Stropnik, 28. 11. 2016