DAN VAŠE IN NAŠE MLADOSTI

Še pomnite, tovariši, praznovanje mladosti, ko je obstajala skupnost, druženje in uživanje v drobnih radostih prostih dni?

V okviru Festivala DMK povabimo na obujanje dobrih, starih časov v retro dnevno sobo v Letnem kinu Velenje. Mladi, vedno mladi, otroci ter vse in vsakršne družine, malinovci, maline, pa vsi ofnjeni od tu do ondod,
potegnimo iz naftalina kratke kikle, odpete srajce, dokolenke, zapestnice, kravate, gumitvist, krede, frače, frufruje, kraste na kolenih, travne bilke med ustnicami, kičke v žepih, rdeča lica in gremo praznovat mladost!

Pripravljamo Vinilno čajanko, poslušanje žanrsko raznolike glasbe iz gramofonov, delavnice recikliranja, oblačilnico lepotilnico, Čitalnico na dvorišču, pravljično urico Mojca Pokrajculja in druge zgodbe, Zemljo krast, gumitvist, Ljubljana, Zagreb, Beograd, Sarajevo, Titograd, Skopje, igre naše in vaše mladosti, pa gledališko predstavo Divjad, v izvedbi Gledališča Velenje.

Ko ugasne dan selektorji glasbe iz gramofonskih plošč začnejo vrteti močnejše ritme zakladnice bolj in manj znanih funky, hip hop in rnb izvajalcev. Čas za Ples pod zvezdami, ki traja pozno v noč.

  • DAN

    25. maj 2019

  • KDAJ

    ob 12.00 do 2.00 (26. maj)

  • KJE

    Letni kino Velenje

Društvo Velenjski raziskovalni studio Venera v sodelovanju s Festivalom SUMO, Šaleškim študentskim klubom, Dnevi mladih in kulture – DMK, z Gledališčem Velenje, Zavodom MARS Maribor in MOV.

Povabljeni v dan neskončnih sanj!

Katja, 21. maj 2019