Umešana jajca

ČAS PRIPRAVE: 10 min

ZAHTEVNOST: 2/10

PRIMERNO ZA ŠTUDENTSKI DOM: da

Če se sprašujete, kaj zdravega si lahko v študentskem domu naredite za zajtrk, so umešana jajca definitivno na prvem mestu. So hitro pripravljena in zelo hranljiva.

POTREBUJETE:

  • 2 jajci (lahko tudi več)
  • rastlinsko olje ali maslo
  • sol in poper
  • kos kruha
  • poljubna zelenjava za prilogo (paprika, paradižnik, …)
  • dobro neoprijemljivo ponev (mi uporabljamo tole ponev)
  • posodica/skodelica
  • krožnik
  • vilica in lesena kuhalnica

1. Na pult si pripravite vse sestavine in segrejte ponev

2. Jajca ubijte v skodelico in dodajte sol in poper.

Nato jih umešajte s pomočjo vilice, mešajte dokler ne dobite enotno obarvanih jajc. Na vrhu bo tudi nekaj mehurčkov, ker boste s stepanjem vmešali tudi zrak.

Izgledati morajo nekako takole.

3. V segreto ponev dodajte nekaj kapljic olja in ga razporeditev po celotni površini.

V ponev nato dodajte jajca. Počakajte nekaj sekund in pričnite s kuhalnico mešati vsebino. Kako, lahko vidite na videu spodaj

Jajca bi naj na koncu izgledala nekako takole.

Če želite, jih lahko zapečete bolj ali pa tudi manj. Postrežemo jih na krožnik in dodamo kos kruha ali narezano zelenjavo po želji. Dober tek!

Prikazala sem vam le en način priprave, takšen, ki ga uporabljam jaz. Za več predlogov in načinov priprave si lahko ogledaš tale video, kjer znan kuhar Jamie Oliver prikaže 3 različne priprave, ki jih lahko preizkusiš tudi sam.

Špela Zlodej, 10. 11. 2020